Wat is Klipfolio?

Over Klipfolio

Klipfolio is een online dashboard platform waarmee eenvoudig en snel allerlei real-time dashboards kunnen worden gemaakt. Het is heel eenvoudig om de resultaten te vergelijken met gestelde doelen zodat snel kan worden bijgestuurd. De tool onderscheidt zich van haar concurrenten door een scherpe prijs, de eenvoud van opzetten, de flexibiliteit qua datakoppelingen en de uitgebreide api.

 

Klipfolio is op dit moment de beste tool voor marketing, sales, accounting en IT dashboards, waarmee de gezondheid van de organisatie in de gaten gehouden kan worden.

Klipfolio International Recognition
Klipfolio highest rating

Nieuwste ontwikkelingen

De roadmap van Klipfolio is gericht op 2 zaken: Het verder uitbreiden en verdiepen van de datakoppelingen met platforms en op het verder vereenvoudigen van het maken van grafieken en tabellen. Dit laatste staat hoog op de ontwikkel roadmap van Klipfolio.

 

Als een van de leidende Klipfolio partners in Europa krijgt Cervino Marketing als een van de eerste partners toegang tot beta features en het laatste nieuws. Dit delen we zo snel mogelijk met onze klanten via onderstaande blogs.

 

Nieuwsbericht van 20 maart 2019

Klipfolio staat op het punt om enkele belangrijke verbeteringen door te voeren.

Sommige verbeteringen zijn nog in beta, andere staan op het punt om gelanceerd te worden of zijn onlangs gelanceerd. Hieronder vind je de belangrijkste voor onze klanten:

  • Koppeling met Hubspot is sterk verbeterd (zie directe link hier)
  • Inloggen met je Google Account (live)
  • Verbeterde download in PDF formaat (in beta)
  • Hogere MB limiet voor bestanden (in beta)
  • Slimmer combineren van bestanden, zonder gebruik van formules (in beta)
  • Metrics Klips, voor sneller maken van grafieken, zonder formules (in beta) - bekijk het persbericht hier.

5 Voordelen van Klipfolio

Er zijn 5 onderscheidende features van Klipfolio die veel gebruikers doen besluiten om Klipfolio een hoge score te geven op de verschillende review platformen.

 

1. Custom Styling: Er zijn veel mogelijkheden om de look & feel van Klipfolio aan te passen (inclusief eigen logo, kleuren in grafieken, plaatsing van grafieken en tabellen op het canvas).

 

2. Rollen & Rechten: Het is heel eenvoudig om bepaalde grafieken en/of tabellen (on)zichtbaar te maken voor bepaalde gebruikers. Daardoor ziet iedereen precies wat hij/zij moet zien.

 

3. Data koppelingen: Er zijn veel verschillende manieren om data te koppelen aan Klipfolio, om het daarna te tonen in grafiek of tabel. Van eenvoudige handmatige upload, koppeling aan Dropbox, Google Drive of Box tot directe koppeling met Google Big Query of SQL database. Dit maakt het mogelijk om veel verschillende infomatie uit allerlei bronnen op een plek bij elkaar te brengen. Onze dienst Cervinodata is ook direct gekoppeld via een integratie met Klipfolio.

 

4. Formule editor: Via de formule editor kunnen berekeningen worden gemaakt die vervolgens kunnen worden getoond in het dashboard. Van eenvoudige totalen of gemiddelden, tot complexere zaken zoals standaarddeviaties en voortschrijdende gemiddelde.

 

5. API & SSO: Klipfolio is niet alleen bedienbaar via de gebruikersinterface, maar ook via de api. Daarmee kunnen allerlei handmatige handelingen worden geautomatiseerd. Denk aan het uitrollen van meerdere dashboards aan verschillende klanten of het instellen van rechten/rollen voor heel veel gebruikers. Dit maakt Klipfolio een zeer schaalbaar platform voor meer geavanceerde gebruikers of organisaties.

Zelf doen of uitbesteden?

Het is eenvoudig om zelf een eerste dashboard te bouwen in Klipfolio. Als de dashboards en de onderliggende datastromen complexer worden dan is het van belang om voldoende expertise (van Klipfolio en api koppeling) in het team te hebben. Voor organisaties is het vaak lastig om de beperkte development capaciteit voldoende op peil te houden voor het bouwen en onderhouden van (Klipfolio) dashboard. Daarom kan het interessant zijn om een gespecialiseerde partner in te schakelen om het dagelijks beheer van Klipfolio en de onderliggende data te regelen.

Klipfolio op grotere schaal

Klipfolio biedt via hun api de mogelijkheid om dashboards op grote schaal te beheren. Sinds 2014 heeft Cervino Marketing de api van Klipfolio ontsloten en een geavanceerd systeem ontwikkeld voor het aanmaken, uitleveren, bijwerken en actueel houden van dashboards. Hierdoor kan veel tijd worden bespaard als er veel dashboards in de lucht moeten worden gehouden. Vooral bureaus lopen tegen deze uitdaging aan. Zie ook de mogelijkheden om alles op het gebied van dataverzameling en databeheer op grote schaal te organiseren via www.cervinodata.com

Cervinodata heeft ook een koppeling met Klipfolio, zie meer informatie hier: https://www.klipfolio.com/integrations/cervinodata-dashboard

 

Customer spotlight

Bekijk wat we doen in samenwerking met  hen in deze Customer spotlight blog, geplaatst op hun website.

 

Bekijk Cervino Marketing's Multichannel advertising dashboard op Klipfolio.com (https://www.klipfolio.com/agency-starter-kit)

Klipfolio Customer Spotlight blog
Aantal actieve klips
Aantal actieve datasources
Aantal actieve dashboards

Klipfolio speciaal voor bureaus

Via ons product Cervinoboard maken we het schaalbaar gebruik van Klipfolio eenvoudig. We beheren de dashboards van je klanten. Zo houd je meer tijd over voor advies en campagnes.

  • Geen gedoe met datakoppelingen en formules. Dat doen wij voor je.
  • Meer loyale klanten door dashboards in je eigen huisstijl.
  • Beter adviseren door één overzicht met de cijfers van al je klanten.
  • Slimmer zijn dan de concurrent? Dat kan, door benchmark cijfers van al je klanten.

Enkele voorbeeld dashboards

(door ons gebouwd voor Zuiver Media):

Lees meer

Klipfolio “Warm up refresh”

maart 20, 2019

Klipfolio heeft op de achtergrond een nieuwe feature gelanceerd, genaamd Klipfolio Warm up refresh. We hebben deze feature gezien in ons partner account, maar (nog) niet in een van onze klant accounts. Dit zou een feature kunnen zijn die een kleine beperking in Klipfolio aanpakt: het feit dat je soms even tegen oude data aankijkt…

Klipfolio metrics klips

februari 7, 2019

Als een van de toonaangevende Klipfolio partners in Europa is Cervino Marketing uitgenodigd voor het Klipfolio metrics klips beta programma. Daarin wordt een nieuwe manier uitgetest om data te visualiseren in Klipfolio. Conclusie: Het bouwen van dashboards wordt nog eenvoudiger. Met name de manier waarop met de dimensie tijd wordt omgegaan (dag, maand, jaar, enz) is…

Klipfolio training in Rotterdam

januari 10, 2019

Outline Klipfolio training Goal is to enable you to build all the most frequently used dashboard types, using the 90% most frequently used datasource formats, formula’s and functions. One fully packed training day (appr. 9 – 17u + drinks) – Training will be in Dutch We’ll keep the groups small (max 12 people) For Klipfolio…

Klipfolio Cervinodata

februari 14, 2018

Klipfolio integratie is actief De Klipfolio Cervinodata integratie is live! Het is dus nu mogelijk om direct bij het aanmaken van een nieuwe datasource Cervinodata als bron te kiezen uit de lijst met integraties met Klipfolio. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om meerdere Google Analytics en/of Adwords accounts te combineren in één datasource. Bekijk de…

Conversie optimalisatie algoritme

september 19, 2017

Tijdens de hackathon, die cervinomarketing onlangs organiseerde, werden patronen ontdekt die kansen bieden om advertentiecampagnes tot 550% effectiever te maken. Zelfs met een relatief eenvoudig conversie optimalisatie algoritme werd inzicht verkregen in mogelijke manieren om de conversie ratio te verhogen. Conversies tot 550% hoger Een van de teams heeft met behulp van een Chaid analyse…

Neem gerust contact op

Over Cervino Marketing

Cervino Marketing is sinds 2014 één van de meest ervaren partners wereldwijd. Bekijk onze case study in samenwerking hier: “Case study: Cervino Marketing delivers smart marketing dashboards”We denken graag met je mee over de ideale inrichting van je dashboards. We nemen de volledige ontwikkeling van het dashboard uit handen, waaronder het koppelen van de verschillende databronnen.