Wat is Klipfolio?

Over Klipfolio

Klipfolio is een online dashboard platform waarmee eenvoudig en snel allerlei real-time dashboards kunnen worden gemaakt. Het is heel eenvoudig om de resultaten te vergelijken met gestelde doelen zodat snel kan worden bijgestuurd. De tool onderscheidt zich van haar concurrenten door een scherpe prijs, de eenvoud van opzetten, de flexibiliteit qua datakoppelingen en de uitgebreide api.

 

Klipfolio is op dit moment de beste tool voor marketing, sales, accounting en IT dashboards, waarmee de gezondheid van de organisatie in de gaten gehouden kan worden.

Klipfolio International Recognition
Klipfolio highest rating

Nieuwste ontwikkelingen

Er zijn nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de PowerMetric functionaliteit binnen Klipfolio, waardoor het nu nog eenvoudiger is om data in een dashboard te krijgen, zonder programmeren of het maken van formules.

 

In samenwerking met Cervino Marketing is hierover een gast blog geschreven op de website van Klipfolio. Bekijk het artikel Cervinodata for BigQuery and Klipfolio PowerMetric (artikel in het engels)

Nieuwsbericht van 24 oktober 2019

Klipfolio staat op het punt om enkele belangrijke verbeteringen door te voeren.

Sommige verbeteringen zijn nog in beta, andere staan op het punt om gelanceerd te worden of zijn onlangs gelanceerd. Hieronder vind je de belangrijkste voor onze klanten:

 • Koppeling met Hubspot is sterk verbeterd (zie directe link hier)
 • Inloggen met je Google Account (live)
 • Nieuwe visualisaties van de Metrics data (coming soon)
 • Hogere MB limiet voor bestanden (in beta)
 • Slimmer combineren van bestanden, zonder gebruik van formules (in beta)
 • Metrics Klips, voor sneller maken van grafieken, zonder formules (in beta) - bekijk het persbericht hier.

5 Voordelen van Klipfolio

Er zijn 5 onderscheidende features van Klipfolio die veel gebruikers doen besluiten om Klipfolio een hoge score te geven op de verschillende review platformen.

 

1. Custom Styling: Er zijn veel mogelijkheden om de look & feel van Klipfolio aan te passen (inclusief eigen logo, kleuren in grafieken, plaatsing van grafieken en tabellen op het canvas).

 

2. Rollen & Rechten: Het is heel eenvoudig om bepaalde grafieken en/of tabellen (on)zichtbaar te maken voor bepaalde gebruikers. Daardoor ziet iedereen precies wat hij/zij moet zien.

 

3. Data koppelingen: Er zijn veel verschillende manieren om data te koppelen aan Klipfolio, om het daarna te tonen in grafiek of tabel. Van eenvoudige handmatige upload, koppeling aan Dropbox, Google Drive of Box tot directe koppeling met Google Big Query of SQL database. Dit maakt het mogelijk om veel verschillende infomatie uit allerlei bronnen op een plek bij elkaar te brengen. Onze dienst Cervinodata is ook direct gekoppeld via een integratie met Klipfolio.

 

4. Formule editor: Via de formule editor kunnen berekeningen worden gemaakt die vervolgens kunnen worden getoond in het dashboard. Van eenvoudige totalen of gemiddelden, tot complexere zaken zoals standaarddeviaties en voortschrijdende gemiddelde.

 

5. API & SSO: Klipfolio is niet alleen bedienbaar via de gebruikersinterface, maar ook via de api. Daarmee kunnen allerlei handmatige handelingen worden geautomatiseerd. Denk aan het uitrollen van meerdere dashboards aan verschillende klanten of het instellen van rechten/rollen voor heel veel gebruikers. Dit maakt Klipfolio een zeer schaalbaar platform voor meer geavanceerde gebruikers of organisaties.

Customer spotlight

 • Bekijk het artikel dat we samen met Klipfolio schreven over Google Data Studio vs Klipfolio, gepubliceerd op 5 juni 2019.
 • Bekijk wat we doen in samenwerking met  hen in deze Customer spotlight blog, geplaatst op hun website.
 • Hoe bouw je een algoritme: https://www.klipfolio.com/blog/algorithm-in-six-steps en (Nederlands): https://www.emerce.nl/best-practice/hoe-bouw-algoritme
 • 5 jaar partnership met Klipfolio & Cervinodata: https://www.klipfolio.com/blog/cervinodata-klipfolio-bigquery-solution
 • "No coding" met Cervinodata en Klipfolio: https://www.klipfolio.com/blog/klipfolio-cervinodata-bigquery-perfect-combination

 

 

Klipfolio Customer Spotlight blog

Cervino Marketing is featured Klipfolio partner

Bekijk Cervino Marketing in de partner directory lijst of vind een andere partner die bij je vraag past.

cervinomarketing klipfolio partner

Zelf doen of uitbesteden?

Het is eenvoudig om zelf een eerste dashboard te bouwen in Klipfolio. Als de dashboards en de onderliggende datastromen complexer worden dan is het van belang om voldoende expertise (van Klipfolio en api koppeling) in het team te hebben. Voor organisaties is het vaak lastig om de beperkte development capaciteit voldoende op peil te houden voor het bouwen en onderhouden van (Klipfolio) dashboard. Daarom kan het interessant zijn om een gespecialiseerde partner in te schakelen om het dagelijks beheer van Klipfolio en de onderliggende data te regelen.

Klipfolio op grotere schaal

Klipfolio biedt via hun api de mogelijkheid om dashboards op grote schaal te beheren. Sinds 2014 heeft Cervino Marketing de api van Klipfolio ontsloten en een geavanceerd systeem ontwikkeld voor het aanmaken, uitleveren, bijwerken en actueel houden van dashboards. Hierdoor kan veel tijd worden bespaard als er veel dashboards in de lucht moeten worden gehouden. Vooral bureaus lopen tegen deze uitdaging aan. Zie ook de mogelijkheden om alles op het gebied van dataverzameling en databeheer op grote schaal te organiseren via www.cervinodata.com

Cervinodata heeft ook een koppeling met Klipfolio, zie meer informatie hier: https://www.klipfolio.com/integrations/cervinodata-dashboard

 

Klipfolio speciaal voor bureaus

Via ons product Cervinoboard maken we het schaalbaar gebruik van Klipfolio eenvoudig. We beheren de dashboards van je klanten. Zo houd je meer tijd over voor advies en campagnes.

 • Geen gedoe met datakoppelingen en formules. Dat doen wij voor je.
 • Meer loyale klanten door dashboards in je eigen huisstijl.
 • Beter adviseren door één overzicht met de cijfers van al je klanten.
 • Slimmer zijn dan de concurrent? Dat kan, door benchmark cijfers van al je klanten.

Enkele voorbeeld dashboards

(door ons gebouwd voor Zuiver Media):

Neem gerust contact op